nico21,jesli sie jeszcze można podłączyć to ja bardzo prosze 2,kase moge wysłać albo w środe na spota podrzucić
oświetlenie tablicy re. - oprawka żarówki wpadła do środka..
Zwiń
X
-
oświetlenie tablicy re. - oprawka żarówki wpadła do środka..
drodzy klubowicze, może macie jakąs radę,
chcąc normalnie wcisnąć nową żaróweczkę do oświetlenia tablicy rejestracyjnej (KOMBI), oprawka żarówki "wpadła do środka". próbowałem ją jakoś usadowić w starym miejscu, różnymi drucikami, ale bez sukcesu... czy jest jakis PROSTY sposób, aby dostać sie do oświetlenia tablic jakoś od środka, zeby np. przykleić oprawkę kropelka na swoim miejscu.....
jeżdżę na jednym swiatełku, a to trochę siara.... wyglądam w nocy jak stary fiat 125p.
Pozdrawiam serdecznie
rafal
-
-
Re: oświetlenie tablicy re. - oprawka żarówki wpadła do środ
Zamieszczone przez TDi-2002czy jest jakis PROSTY sposób, aby dostać sie do oświetlenia tablic jakoś od środka, zeby np. przykleić oprawkę kropelka na swoim miejscu.....
rafalPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
TDi-2002, he he skad ja to znam mialem dokladnie to samo ale zrobilem jak radzi===Tomy===,Zamieszczone przez ===Tomy===zaczynasz energicznie od przyszybia i całość ładnie zejdzie.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Aha czy rwniez sie wam czesciej przepala lewa zarówka - ta od oswietlenia literek ??-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Arekdodam ze nawet bardzo energicznie
Co do żaróweczek - owszem france się przepalają ... nie dość, że się mi przepaliła swojego czasu lewa strona, to dodatkowo stopił się ten plastikowy zaczep mocujący żarówkę. Bez porządnego kleju się nie obyło.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Powiem tak : jak padła mi pierwsza żarówka, to oczywiście przy jej wymianie skończyło się tak jak w przypadku TDi-2002, ale ostatnio musiałem wymienić obie i powolutki, szczypczykami udało mi się dokonać tej operacji bez demolowania tapicerki ( a przy okazji nerwów - urwę nie urwę :lol: ).Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
u mnie padły od strony cyferek..... dłuuugi łykend mam wolny, więc sobie trochę podłubię.... jak połamię osłonę klapy, to chyba da się kropelką posklejać..... Nie wiem dokładnie od której strony zacząć szarpać, ale zobaczymy.... raz kozie smierć....
Dziękuję za pomoc, moze dam sobie jakos radę
miłego weekendu!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TDi-2002Nie wiem dokładnie od której strony zacząć szarpać-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Mnie też, po 6-latach przepaliła się lecz ta od cyferek. Wyjąć ją żaden problem, ciągniemy paluchami i po krzyku. Montaż to dopiero wyzwanie, ślizgała się franca nie chciała tam wejść. Pokonałem ją cierpliwośćią i stanowczością :szeroki_usmiech Tak dla potomnych żarówka oświetlenia tablicy rej. jest typu W5W 5W - identyczna jak przednie postojówki.
Montując, miałem obawy czy nie będę musiał demontować wew. plastiku klapy. Jako, że innym się to zdażyło - wpadła oprawka do środka, mnie ta dodatkowa praca ominęła.
Lampka (żarówka) świeci, ciekawe jak długo...
Fotki dotyczą wersji hatchback, w combi jest chyba tak samo?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TDi-2002nie potrafię wyciągnąć tego plastyku.....
ale już przywykłem.... ops:
łapiesz go przy szybie i ciągniesz,musi odskoczyc-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez TDi-2002... ja tam dalej jeżdżę jak 125P, nie potrafię wyciągnąć tego plastyku.....
ale już przywykłem.... ops:
kombi....
pozdrawiamPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
witam serdecznie
Właśnie dzisiaj zabrałem się do demontażu tylniego plastiku ( Kombi) Zeszło w miarę bezproblemowo. Jednak szkopuł w tym iż oczywiście mi też wpadła do środka ( strona literek ), wcześniejszy właściciel chyba zaniedbał to bardzo ponieważ po wyjęciu żaróweczki wewnątrz tegoż ustrojstwa była zielona narośl. Spryskałem WD40 a ponownie chciałem wyczyścić ten środek małym śrubokrętem. I tu ZONK [scroll:9a12e199b7] Odpadł jeden z kabelków z małymi blaszkam który szedł do tego plastiku. I teraz mam pytanie co robić ? Trzeba zakupić, można to dorobić jakoś czy olać , tylko jak mówi " TDI " wygląda to okropnie PZDR[/scroll:9a12e199b7]
Komentarz
-
-
Kod:Odpadł jeden z kabelków z małymi blaszkam który szedł do tego plastiku. I teraz mam pytanie co robić ? Trzeba zakupić, można to dorobić jakoś czy olać , tylko jak mówi " TDI " wygląda to okropnie PZDR
pozdrowienia
Komentarz
-
Komentarz